Kasza z warzywami i pestkami dyni
Składniki na 2 porcje:
- szklanka suchej kaszy gryczanej
- dwie łyżki rozdrobnionych suszonych grzybów
- 5 suszonych pomidorów w oleju
- pomidor
- mała marchewka
- dwie łodygi selera naciowego
- dwie łyżki pestek dyni
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia
Kaszę i suszone grzyby gotujemy w osolonej wodzie.
Marchewkę obieramy, kroimy na ćwiartki a następnie na cienkie plasterki. Selera naciowego kroimy w plastry. Pomidora obieramy i kroimy w kostkę, suszone pomidory drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Wrzucamy marchewkę i selera, lekko solimy i smażymy aż zaczną mięknąć. Następnie dorzucamy suszone pomidory i surowego pomidora, chwilę smażymy. Dodajemy kaszę, pestki i smażymy mieszając, aż składniki dobrze się połączą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz