poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Prosta pasta z czerwonej fasoli

Przyznam szczerze, że uwielbiam kanapki. Generalnie jestem fanką węglowodanów, ale próbuję nad tym zapanować i nie objadać się nimi bez opamiętania.

Gdy sięgam po kanapkę staram się, żeby była smaczna, ale jednocześnie zdrowa i pożywna. Dorzucam na wierzch warzywa, kiełki lub zioła, ale podstawę i tak stanowi pasta, która na niej ląduje. Najlepiej taka domowej roboty, szybka i prosta w wykonaniu, bez niepotrzebnych dodatków, które można znaleźć w gotowych smarowidłach.

Właśnie taka jest ta pasta - kilka prostych składników i pyszny smak, to co lubię najbardziej :)


Pasta z czerwonej fasoli


Składniki:


  • puszka czerwonej fasoli
  • pół pęczka świeżego koperku
  • dwie łyżki soku z cytryny
  • dwie łyżki oleju 
  • sól i pieprz do smaku
Fasolę odsączamy i blendujemy na gładką pastę z olejem i sokiem z cytryny. Dodajemy drobno posiekany koperek i doprawiamy do smaku.

1 komentarz:

  1. Świetna konsystencja :) Coś dla mnie!
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń