Gdy sięgam po kanapkę staram się, żeby była smaczna, ale jednocześnie zdrowa i pożywna. Dorzucam na wierzch warzywa, kiełki lub zioła, ale podstawę i tak stanowi pasta, która na niej ląduje. Najlepiej taka domowej roboty, szybka i prosta w wykonaniu, bez niepotrzebnych dodatków, które można znaleźć w gotowych smarowidłach.
Właśnie taka jest ta pasta - kilka prostych składników i pyszny smak, to co lubię najbardziej :)
Pasta z czerwonej fasoli
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- pół pęczka świeżego koperku
- dwie łyżki soku z cytryny
- dwie łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
Fasolę odsączamy i blendujemy na gładką pastę z olejem i sokiem z cytryny. Dodajemy drobno posiekany koperek i doprawiamy do smaku.
Świetna konsystencja :) Coś dla mnie!
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/